Новини

 

1 октомври, 2013

Мария

Цари Мали град става сцена на народното творчество

Късноантичната римска крепост Цари мали град, която бе възстановена и официално открита през юли, се превръща и в сцена за народно творчество. Само за три месеца след отварянето на туристическия обект, в него са планирани две културни събития. Пър..

 

18 май, 2012

Андрей Андреев

Европейска нощ на Музеите, събота 19 май 2012

ПРОГРАМА София   НАЦИОНАЛНА ГАЛЕРИЯ ЗА ЧУЖДЕСТРАННО ИЗКУСТВО 18.30 - 19.30 деца рисуват в зала “Африка” 19.00 - 20.00 Софийски духов оркестър – пред сградата. 19.30 - 21.30 ученици от 18 СОУ ще изработват книжни оригами и ..

 

15 март, 2012

Андрей Андреев

В Горна Оряховица посрещат пролетта с фотоизложба

Фотоизложба с  поетичното име "Светлини и сенки" ще бъде открита по случай посрещането на пролетта в Горна Оряховица. Началото е на 22 март от 17,30 ч. в ГХГ "Недялко Каранешев". 15 български фотографи - любители и професионалисти, ще представят..

 

13 март, 2012

Мария

Античният Абритус оживява след 2 години

Античният град Абритус, чиито останки се намират в района на Разград, ще бъде превърнат в интерактивен комплекс за туристи до 2 г. с проект за 6 млн. лв, съобщи trud.bg. Проектът ще се реализира от община Разград със средства по оперативна програма ..

 

1 март, 2012

Мария

Изложба за 3 март разказва за паметниците на България

Едни от най-известните паметници в София, построени в знак на признателност към освободителите на България, ще станат обект на изложба, която се открива днес в сградата на Централната минерална баня в столицата, съобщава БТА. Откриването на експозиц..

 

17 февруари, 2012

Мария

Добавете хотела си в Journeynotebook сега!

Уважаеми приятели и посетители на сайта ни, напоследък все повече пътешественици ни пишат с благодарност за препоръчаните места за отдих и екскурзия, но и с молба да разширим списъка с местата за отсядане, за да имат по-голям избор от възможности къд..

 

3 февруари, 2012

Мария

Сандански и Благоевград влизат в 100-те национални туристически обекта

Забележителности в Благоевград и Сандански са последните, добавени в книжката със 100-те национални туристически обекта, съобщават от Българския туристически съюз. Под номер 46 вече фигурират Археологически музей и Епископска базилика - град Сандан..

 

28 януари, 2012

Мария

Созопол ни посеща в нови забележителности и фестивали това лято

Няколко нови археологически обекта ще бъдат достъпни за туристите в Созопол това лято, а в града ще бъдат организирани и два нови фестивала, съобщава зам.-кметът на града Петя Чепевова пред агенция Фокус. За пръв път през тази година туристите ..

 

28 януари, 2012

Мария

Фестивал на виното за пръв път в Мелник

Прочутото мелнишко вино вече ще си има и фестивал, който ще се проведе за пръв път на 11 и 12 февруари в най-малкия български град.Събитието, което се нарича "Златния грозд", се организира от сдружение "За Мелник" с подкрепата на община Сандански. Ре..

 

27 януари, 2012

Мария

Огън пада от небето за “Сурва 2012” в Перник

Огън от небето ще даде старт довечера на Международния фестивал на маскарадните игри в Перник“Сурва 2012”, съобщи БТА. Над 6000 души ще участват в тазгодишното 21-во издание на маскарада, което продължава до 29 януари. Сурвакар със запал..