Да бъдеш или да не бъдеш ШОП?

 

от Силвия Маринова на 10 октомври 2011, 0:18 ч.

2
 

София - Ждрелото на река Ерма (, )

Да бъдеш или да не бъдеш ШОП?

Хм, софийският край се слави с няколко неща:

1. Хапливия и цветущ езиков изказ.

2. Пренаселеността и провинциалната приходяща мръсотия.

3. Специалната връзка  със съседните градове (май - май това важи не само за тук).

Та в тази история ще има по малко от всичко това. :) Сега познайте къде ще ви отведа? Ми да! От глог, та на Трън! И така започна една съботна сутрин след няколкоседмични преговори, къде ще се ходи през почивните дни. :) Няма официален маршрут, а и както казва Стийв Джобс, който стана странно популярен през последните няколко дни (за съжаление с особено тъжна новина) – не можеш да съединиш всички точки като гледаш напред, но можеш да видиш добре връзката гледайки назад (за това после)!

И така, почти на шега потеглихме в посока Трън и се озовахме на пътя с един орел (OPEL) и едно поло (VWPOLO) без пуловер (не беше студено и не му го взехме, а и на него не му липсваше особено). И така в смях и закачки премина пътя до Перник откъдето ни поведе орела, а ето и част от забавата, за да не я пропуснете и вие:

Как казва перничанин “обичам те” на английски? I golf you! (особено любим!)

Как перничанин кани на среща? – Искаш ли да ми измиеш гоУфУ (golf-u)?

Как перничанин предлага брак? – Искаш ли да ми миеш гоУфУ (golf-u) цял живот?

Какво са “пернишки стероиди”? Винкел на прах.

Какво е пернишки Baileys? Ракия с боза. :D

Какво е пернишко Mojito? Ракия с магданоз. :D

Оттук нататък светът не е същия след тоз крайно образователен шопски хумор. Все пак с болки в корема от смях стигнахме някакси до целта ... някъде там до глог или Трън?

1. Ждрелото на река Ерма в България – обичам природата и тук тя също е проявила своето присъщо разхищение на красота в околията, но човекът и на това място (уви) не е простил. Надявайки се “уви” да остане в скоби за по-дълго желая да споделя, че основната отблъскваща гледка е паркинга/поляна за пикник, при който няма нито читав санитарен възел, нито каквито и да било такива условия, но се предлага скара и бира на корем! :) За печата няма да коментирам нито факта, че ждрелото НЯМА марка за новите книжки (което лично мен при наличните обстоятелства не ме учудва)! За да не ме помислите за някаква снобарка само ще спомена мимоходом, че съм живяла по седмица на палатка на река и такава мръсотия не съм виждала. :( Но ще завърша с хубавата новина, че има гледки, които ще ви измият очите и още по-хубави места в околността, които ще ви помогнат да забравите недостатъците и да остане само красотата в сърцата.

2. село Врабча – тук на около километър преди селото има отбивка към един маааалък (ама наистина миниатюрен) водопад, който обаче е крайно привлекателно място за почивка. Особено при наличие на барбекю и ледена вода за съхранение на бирата как може човек да се възпротиви? Та и ние не го направихме и направо там си се озовахме за един късен обяд и не чак толкова вълнуваща фото сесия. Хм, след толкова храна и катерене по чукарите може да не стигнете до селото, както се случи и с нас. :) Та привечер бяхме готови за последното приключение, което ни бе подготвил деня. (Ако не сте видели рокера с многото татуировки чистещ скарите – върнете се пак!) Откъде мислите научихме за това място? VWфорума. :D

3. село Конска – много силно казано е, че бяхме в селото, но поне минахме с колите през него, за да се озовем на една картинг писта препоръчана от приятел преди доста време! Мога да ви гарантирам, че ще се забавлявате, защото в комплекса има не само писта за carting, но и ATV писта, стрелба с лък, paintball, блъскащи колички (за начинаещите в атвомобилния спорт :) и басейн в строеж, който се надявам да е готов за лятото, за да отидем пак. И така завърши денят с подобаващ тон на ръмжене на двигатели и свистене на гуми.

ПРЕПОРЪКИ ОТ КУХНЯТА НА ИЗПАТИЛИТЕ:

1. Ако децата ви могат да четат не им позволявайте да забележат транспарантите на крапътните заведения! Ако сте с шеговита копнания, обаче, може на връщане да спрете, за да се посмеете и запечатате шопския хумор на лента. ;) Свържете точките, както казва Steve Jobs!

2. Ако обичате автомобилните авантюри това е маршрута за вас. :) Хайде на Конска!

3. Нужда от преводач, за да комуникирате с местните нямате, но е добре да имате наличен такъв за всеки случай! :) Дори и само, за да ви заведе тук и там. ;)

4. Насладете се на шоплъка и хапливия му хумор и духовитост!


С няувяхваща усмивка по лицето и пареща болка в сърцето:

S&M ©

 

 

Прикачени албуми

От трън та на глог. :D

 

Коментари

 

Влез с потребителското си име, за да коментираш.